torsdag 26 januari 2017

Framgångsrik pressgjutning och trähustillverkning

Styrelsecafé så väl som företagsbesök på Vallsjöhus och LP-Pressgjuteri i Hultagård, strax utanför Sävsjö, lockade många besökare! Sven Johansson VD för Vallsjöhus berättade om företaget och visade runt bland produktionslokalerna. Företaget går mycket bra och det största bekymret just nu är att få tag i personal som passar in och har rätt kompetens.

Efter besöket på Vallsjöhus blev det en promenad till intilliggande företaget, LP Pressgjuteri, där produktionschef Rickard Karlsson presenterade företaget tillsammans med ägare och några av medarbetarna. Fascinerade att under en rundvandring i fabriken få se pågående produktion med de moment som krävs för att skapa en färdig produkt. Mycket trevligt att besöka både Vallsjöhus och LP Pressgjuteri. Två mycket framgångsrika företag med god ordning men också med många innovationer och framåtanda!

Efter företagsbesöken blev det styrelsecafé med Håkan Thuresson, ägare av och ordförande i T-Emballage, Vetlanda. Håkan delade med sig av sin stora erfarenhet från lyckosamt styrelsearbete och gav många handfasta tips som även jag kommer ha nytta av i mina olika ordförandeskap. Ett mycket inspirerande föredrag!