torsdag 8 december 2016

Nytt tag om parker och bra med vårdcentral

Perennparken i Sävsjö
Alla var överens om att vi under kommande år ska satsa på en förnyelse av kommunens parker och sommarblommor! Det var när kommunstyrelsen samtalade om vilka mål som är viktiga för den tekniska verksamheten som man enades om detta. Ett välkänt begrepp för kommunens parker och blommor har blivit "Sävsjös trädgård". Något som är känt långt utanför kommunens gränser.  Det är snyggt men också smart med sitt upplägg att behöva minimal skötsel genom att använda perenner och att planteringen sker i mager jord. Ett koncept som till stora delar har den legendariske stadsträdgårdsmästaren Stefan Lagerqvist signum.

Nu är det ett nytt team med duktiga medarbetare som jobbar på parken med Bo "Bobo" Ekros i spetsen. Dessa kommer ges uppdraget att påbörja arbetet både med att klarlägga nuläge, vårda det vi har. Framförallt starta ett arbete för utveckling av Sävsjös Trädgård.

I dag har det gått ut ett brev till alla som är listade vid Vrigstad läkarmottagning. Där meddelas det att verksamheten från 1 april kommer bli en del av Sävsjö vårdcentral med  Peter Stålhammar som chef. Detta är ett positivt besked för oss i kommunen och förstås lite särskilt för de som bor i eller nära Vrigstad. Vibe och Torbjörn Lund Ramberg har byggt upp en fin verksamhet med fräscha ljusa lokaler som nu med överlåtelsen till Sävsjö vårdcentral långsiktigt kan finnas kvar. Samarbetet mellan Vrigstad och Sävsjö tror jag det kommer stärka båda vårdcentralerna! Läs pressmeddelandet från region Jönköpings län på denna länk.