lördag 5 november 2016

Rörelse i Stockaryd med Poppins o hembygdsgård

Meg Nömgård berättade om olika tyger
Några dagar av kultur i alla dess former avslutades med temat ”Rörelse i Stockaryd”.

Meg Nömgård från Sagomuséet i Ljungby, årets mottagare av svenska UNESCO-priset, var på Poppins möbelklinik. Vi i publiken fick slumpvis välja bland alla tyger i verkstaden och sedan berättade Meg en fascinerande berättelse med just det tygets mönster som utgångspunkt. Det märktes att Meg Nömgård var en skicklig berättare och hon lyckades verkligen fängsla oss i publiken. Roligt att få lyssna till Meg och förstås alltid lika trevligt att besöka Agneta Trybom och härliga miljön i Poppins Möbelklinik.

Mysiga Stommahuset i hembygdsparken
Mellan Poppins möbelklinik och Stockaryds hembygdsgård var en slinga av facklor och marschaller. På den fina hembygdsgården serverades det för dagen kaffe och våfflor. Trots det kulna och regniga vädret så var det många som passade på att göra ett besök i det uppvärmda och mysiga Stommahuset.

 Ett bra samarbete mellan Smålands kulturfestival, Stockaryds hembygdsförening och Poppins Möbelklinik gav oss en fin dag med ”Rörelse i Stockaryd”. Tack Susanne Ryden för en väl planerad och genomförd Smålands kulturfestival 2016. Nu ser vi fram emot att detta arrangemang också ska få lysa upp höstmörkret 2017!