torsdag 3 november 2016

Omskakande men högintressant kulturlunch

Simon Häggström var inbjuden som föreläsare när det idag ordnades en kulturlunch i Kulturhuset, Sävsjö. Galaxen var välbesökt och lunchgästerna njöt av den goda laxsoppa som serverades av Sten-Owe Malm. Med ett varmt anslag introducerade Pernilla Nord dagens föredragshållare som välkomnades med en stor applåd.

Simon Häggström berättade personligt om uppväxten och familjen i Stockaryd. Han nämnde om olika erfarenheter från sin skolgång och uttryckte sin uppskattning över att se flera av sina tidigare lärare på plats som åhörare. Simon Häggström gav sedan en omskakande inblick i sitt arbete som kriminalinspektör och chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp. Det blev en delvis plågsam insyn i en kall verklighet som för oss andra är obegriplig.


Simon är en mycket god föreläsare och han förmedlade sitt budskap så det verkligen tog tag i oss åhörare. Vi som lyssnade blev beklämda över uppgifterna om hur män utnyttjar unga kvinnor så rått och hänsynslöst. Vi insåg också hur förfärligt det är att så många som var tionde man utnyttjar kvinnor genom sexköp. Men tack och lov allt är inte dystert! Jag tror alla vi som lyssnade kände en stor glädje över att det finns rakryggade män som Simon Häggström, sådana som verkligen går i bräschen för en förändring. Genom sitt polisarbete, sitt författarskap och sina föreläsningar är Simon ett föredöme!

Tack Simon för att du förmedlade ditt viktiga budskap till oss i Sävsjö kommun!

Arrangemanget var en del av Smålands kulturfestival. På denna länk kan du läsa om alla de intressanta saker som händer den här veckan www.smalandskulturfestival.se