söndag 20 november 2016

Bra att Merkel tar fajt för värderingar

Angela Merkel
Blir glad över att via media ta del av beskedet från den tyska förbundskanslern och kristdemokraten Angela Merkel om att hon är redo för fyra år till. Det var precis ett sådant positivt besked som vi i Sverige och Europa behövde just nu när oron i västvärlden efterhand tilltagit allt mer. Merkel pekar också på situationen i omvärlden som motivet för att ställa upp som kandidat till att bli fortsatt förbundskansler. Hon lyfter fram att utvecklingen i USA, Ryssland och Brexit ger henne skäl att ställa upp, känna ansvar och förmedla stabilitet. Hon säger att hon erbjuder sin erfarenhet för att ta fajten för demokratin, frihet samt respekt för lagen och för alla människor oavsett ras, kön eller annat.

Jag tycker detta är ett bra beslut av Angela Merkel och en utmärkt deklaration där hon direkt visar att hon inte svajar när det gäller grundläggande kristdemokratiska värderingar! Angela Merkel har genom åren åtnjutit en stor popularitet och blivit ”mutti” för sina medborgare. De senare åren har hon utmanats hårt och flyktingfrågan har pressat henne. Men i allt detta har hon stått upp stark, tydlig för sina värderingar och fått stor respekt för detta.

Hon är ovanlig som ledare med en ledarstil där hon uppfattas som jordnära och enkel. Hon uppfattas som eftertänksam, stabil, pragmatisk och klok. När hon uttalar sig är det hon säger noga övervägt och väl genomtänkt. I kväll känns framtiden ett snäpp mer hoppfull! Tack Angela Merkel för att du tar fajten för demokrati, frihet och jämlikhet!