torsdag 10 november 2016

ATA och Trelleborg Wheels företag som siktar framåt

Lars-Johan Svensson, platschef
berättar om hur sågen fungerar
Första september tog ATA timber över verksamheten vid Rörvikssågen. Nu har vi i kommunledning och näringslivsbolag varit där på gemensamt företagsbesök. Företagets värdar för vårt besök var Claes Svensson som är nytillträdd VD och platschefen Lars-Johan Svensson. Ett arbete med omstrukturering för att få verksamheten lönsam har genomförts. Tvåskift har blivit enskift, och personalstyrkan har minskats något. En omställning görs just nu för att hantera grövre dimensioner och arbeta med färre typer av produkter. Känns riktigt bra med den nya ledningen för Rörvikssågen. Är ett lyft med en så närvarande och aktiv företagsledning. Dessutom en ledning som ser hoppfullt på framtidsutsikterna och betonar hur viktigt de ser på samarbetet med närsamhället.

Vi besökte också företaget Trelleborg Wheels. Det blev en information om företaget såväl som en  en guidad rundvandring av kvalitetchef Conny Karlsson och platschef Maciej Wojtazak. Företaget utvecklas kontinuerligt på en stabil marknad inom fälgar till lantbruks- och skogsbruksmaskiner. Företaget planerar för fortsatt utveckling men behöver tillgång till mer personal med olika verkstadskompetenser.

Vid företagsbesöken har den osäkerhet som uppstått med anledning av presidentvalet i USA varit en av de saker vi samtalat om. Kommer den nyvalda presidentens vallöften om stora infrastruktursatsningar bli verklighet och om det sker en uppluckring av relationerna med Ryssland så kan det leda till  ökad efterfrågan. Däremot om det blir fortsatt polarisering, märkliga utspel, tvära kast i politiken så kommer det leda till instabilitet på valuta och räntemarknander och osäkerhet även inom andra områden. I våra samtal konstateras att det just nu är viktigt att "ha is i magen" och vänta in hur det nya styret i USA kommer formera och profilera sig.

Tidigare bloginlägg om sågen i Rörvik:
www.savsjo.blogspot.se/2016/09/ATA-i-rorvik-strategi
www.savsjo.blogspot.se/2016/07/familjeforetag-ata-timber-tarover