söndag 9 oktober 2016

Välbehövligt budskap i historisk kyrka

Carl-Olov Hultby sjunger i vackra Missionskyrkan Sävsjö.
Söndagen gudstjänstbesök blev för Annette och mig i Missionskyrkan Sävsjö. Mäktigt att få vara med och fira gudstjänst i en kyrka med så mycket lokal historia. Roligt att se hur fint lokalerna hållits i ordning, samtidigt som den historiska karaktären inne i kyrkan väl bevarats.

I dag var det Carl-Olov Hultby som både sjöng och talade i en gemensam gudstjänst med Allians- pingstförsamlingen. Vi fick del av ett positivt, klart budskap som handlade om uthållighet, att sträcka sig framåt och lägga av det som är till hinder. Enligt Hultby är det lätt att bli modfälld av allt det hemska vi möter i dagliga nyhetsrapporter. Vi uppmuntrades att lyfta blicken mot Kristus för att därigenom få del av något som är fast, stabilt, men som också kan ge liv och energi. Sannerligen ett välbehövligt budskap i dessa tider!

Samtalade under kyrkkaffet med församlingens vice föreståndare, Rune Johansson, som berättade att den första missionsföreningen här bildades 1863 och det första missionshuset byggdes på den här kullen, på Ljunga området, redan 1867. Det blev snart för litet så det byggdes till 1875 men det räckte ändå inte så allt revs och den nuvarande stora, pampiga, fyrkantiga Missionskyrkan byggdes och invigdes 1877.  Fantastiskt att denna frikyrka, som växte fram med rallarnas intåg i bygderna, lever vidare och uthålligt betjänar våra bygder med att  förmedla det glada frälsningsbudskapet, goda värderingar, gudstjänster, soppluncher med mera. Känner stor tacksamhet för den fina insats som alla trogna kämpar och eldsjälar i våra kyrkor gör för människor i vår kommun!