måndag 17 oktober 2016

Utmärkt resultat av matematiksatsning

Anna-Karin visar det goda resultatet av matematiksatsning
Har på fullmäktige fått en intressant redovisning av vår kommuns framgångsrika deltagande i den matematiksatsning som Sveriges kommuner och landsting,  SKL har initierat!

Bakgrunden till satsningen är de svaga resultat som den svenska skolan visat i de så kallade PISA undersökningarna.  I samarbete mellan politiker, förvaltningsledning, rektorer och lärare har ett omfattande arbete skett både på hemmaplan men också i nätverkande med andra kommuner utöver landet.

Målet med satsningen har varit att halvera antalet elever som har riktigt låga resultat och öka andelen med höga resultat i skolan. SKL har också satt som mål att svensk skola ska vara bland de tio bästa bland OECD-länderna. I den redovisning som Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Anna-Karin Yngvesson (KD)  gjorde ikväll tillsammans med medarbetare visades att Sävsjö lyckats mycket bra och var den kommun som efter  Lekeberg nått högst resultat och störst förändring.  Tack Anna-Karin och alla deltagare från Sävsjö för ett alldeles utmärkt jobb med matematiksatsningen!