fredag 14 oktober 2016

Bra möte med nya landshövdingen

Här är jag tillsammans med  nya landshövdingen,  Jan
Holmqvist, Mats Hermansson  och Anneli Wirtén
För att få en första bild av vår kommun och för att få vetskap om för oss viktiga frågor kom idag länets nya landshövding Håkan Sörman tillsammans med länsrådet Anneli Wirtén på besök till Sävsjö.

Efter att gett en historisk återblick, berättat om befolkning, näringsliv, politik och kyrkor samtalade vi om viktiga framtidsfrågor. Samverkan i länet, integration, arbetsmarknad, miljö, kollektivtrafik och infrastruktur var några av de frågor som berördes. Vi samtalade om samarbete med trafikverket och uttryckte våra farhågor om negativa konsekvenser av det nu lanserade förslaget om hastighetssänkning på riksväg 30 till 80 km/h.

Landshövdingen kom direkt från ett liknande besök i Nässjö och konstaterade att det var just här i Sävsjö som det blev soligt och varmt. Hela besöket upplevdes som positivt och för min del tycker jag det känns bra att ha en landshövding med stort engagemang och erfarenhet i kommunala och regionala frågor. Dagens möte befäste ett gott samarbete med länsstyrelsen och blev en startpunkt för ett bra samarbete också med den nya landshövdingen.

Länk till tidigare blogginlägg om den nya landshövdingen:
http://savsjo.blogspot.se/en-positiv-och-glad-nyhet-hakan.html