fredag 28 oktober 2016

Snart tänds panna som ger klimatsmart värme

Jan Holmqvist och Ola
Rosander framför den
stora ackumulatortanken
Har varit på besök på det nya kontoret för Sävsjö energi och den nya fjärrvärmeanläggning som håller på att byggas på södra industriområdet i Sävsjö.  En stor satsning på klimatsmart värme där allt bränsle kommer från våra skogar.  Utöver vad som egentligen var nödvändigt har byggts en rökgasrening som både utvinner energi men också renar utsläppen maximalt. Det har också byggts en 36 meter hög ackumulatortank som rymmer 1000 kubikmeter vatten. Med denna tank uppnås en betydligt högre driftsäkerhet och möjlighet till jämnare produktion av värme. Den nya fjärrvärmeanläggningen ska startas upp direkt efter nyår och kommer bli ett bra tillskott för fjärrvärmenätet i Sävsjö.
Det nya kontoret har redan tagits i bruk och personalen som tidigare var i lokalerna på Sandsjövägen har nu flyttat ut till de nya fräscha lokalerna med adress Smedgatan 40.

Besöket gjordes tillsammans med representater för Vetab och Vetlanda kommun för att vi skulle genomföra en ägardialog och en bolagsstämma för vårt gemensamma bolag. Vi är nu överens och har beslutat att från och med  första januari  kommer Sävsjö Energi och Vetab att verka under det gemensamma varumärket Njudung Energi.  Vid årsskiftet ändrar Vetab bolagsnamn till Njudung Energi Vetlanda AB och Sävsjö Energi kommer att byta namn till Njudung Energi Sävsjö AB.

Det har också arbetats fram en ny logga med ett modernt utseende som andas framtidstro och optimism. Tanken är att denna ska symbolisera att bakom Njudung Energi  är människor från Vetlanda och Sävsjö kommuner  som möter framtidens utmaningar tillsammans med sina kunder.

Mötet och studiebesöket på den nya anläggningen förstärker för mig budskapet bakom loggan. Samarbetet med Vetlanda kommun och Vetab utvecklas väl och det har byggt upp ett fint förtroende som är värdefullt. Kommer bli båda våra kommuner till nytta framöver!