fredag 7 oktober 2016

Öppet hus på Göransgården, intervju och landshövdingar

Områdeschef Marie Gustafsson visar den fina utomhusmiljön.
Efter ett omfattande renoveringsarbete var det i dag dags att bjuda in allmänheten till vårdboendet Göransgården i Vrigstad för öppet hus. Roligt att se hur fint och välordnat det blivit med trevliga, anpassade lägenheter, lokaler för aktivering, vinterträdgård och en mycket fin utomhusmiljö centralt i anläggningen. Alla som kom kunde gå på en tipspromenad som samtidigt visade runt på vårdboendet. Det bjöds också på goda snittar och hälsosam smoothie. Så trevligt att Göransgården har blivit en så fantastiskt fin del av all den goda äldreomsorg som kommunen erbjuder!

Gert Jonsson Vaggeryd intervjuas.
Har också idag har varit med på andra delen av den nätverksträff där jag tillsammans med kollegor utbildat oss i media och kommunikation. Det har varit både teori och praktik med TV-intervjuer. Gemensamt har vi sedan fått analysera och ge tips till varandra utifrån resultatet. En viktig del har varit information om etiska regler för press, TV och radio. Vi har också samtalat om journalistiska yrkesetiken.

Gösta Gunnarsson tidigare
landshövding var också med och
hälsade välkommen.
Eva-Lotta Palm från Jönköping University har på ett mycket bra sätt både gett oss både utbildning och många goda råd för våra kontakter med media. Tack Eva-Lotta!

I eftermiddag har jag tillsammans med kommunchef, Jan Holmqvist, under en stund varit på residenset i Jönköping för en välkomstmottagning av den nya landshövdingen, Håkan Sörman. Som välkomstgåva överlämnades vår nya bok "Sävsjö kommun Då och Nu" så att den nya landshövdingen kan läsa på om vår kommun inför besöket i Sävsjö nästa fredag. Välkommen Håkan Sörman som landshövding i Jönköpings län!