lördag 8 oktober 2016

Odjur när och fjärran

Tråkigt att älgar förstör våra äppleträd
Trots att det varit lite kylslaget idag har det varit skönt att vara ute. Har klippt gräset förmodligen för sista gången denna säsong och fixat ett nytt tanklock till vår BM 400, Buster. Så tråkigt att älgar varit inne i trädgården och käkat upp alla kvarvarande äpplen och även förstört massor av grenar på våra unga äppelträd. Är en av konsekvenserna man får ta för att bo på "Skogen".

Under dagen följt senaste utvecklingen i presidentvalskampanjen  over there. Går knappast en enda dag utan att det kommer nya grodor från Donald Trump. Nu är han i blåsväder igen efter att det publicerats en video av Washington Post där han uttrycker sig så förnedrande om kvinnor att man tappar hakan. Han uttrycker sig så pass grovt att en lång rad svenska medier översätter det han säger med mildare ord än det som faktiskt sägs. Jag hoppas innerligt att amerikanska folket nu får upp ögonen för att den mannen inte är funtad som vanligt folk.

Här hemma har vi kunnat följa hur företrädare för ett extremparti också i veckan gjort ideliga, galna, rasistiska klavertramp. Märkligt att man ändå verkar kunna bibehålla ett opinionsstöd som i dagens Demoskop är 16,9 procent, gör mig förundrad och oroad för framtiden. Finns inget annat val än att vi som brinner för vår kommun och vårt land måste kliva fram och bli ännu tydligare med alla människors lika värde, demokrati och solidaritet!