lördag 22 oktober 2016

Nonchalant och illegal dumpning

Så här såg det ut vid ristippen i Sävsjö när jag gjorde ett besök
Har varit på ristippen och ser att det igen olagligt har dumpats en massa skräp.  Mindre nogräknade individer struntar i tydliga anvisade regler och bara helt sonika dumpar av sin skit. Gång på gång händer det. Både på kommunens ristippar och på de återvinningsstationer som finns för förpackningsinsamling. Det är illegalt, det är slarvigt, det är nonchalant och drabbar alla andra som sköter sin avfallshantering på bra sätt.

Vi som kommun polisanmäler detta. Ibland går det via adresslappar och annat spåra vem det är, men oftast inte. Den illegala dumpningen har ökat och börjar nu kosta oss rejält med pengar. Vi har tvingats avdela personal som sorterar andras skräp, kör detta till Flishult och också öka bevakningen för att så fort nedskräpning uppmärksammas snabbt städa upp igen. Om det inte görs tror en del det är ok att slänga vad som helst och nedskräpningen ökar enormt. Kan andra kan jag, verkar vara inställningen hos en del.

Blir det inte snart en förbättring så kommer vi tvingas minska servicen och bara ha kortare öppettider, då med bemanning. En mycket tråkig utveckling som drabbar alla skötsamma. Det är trist eftersom vi ansträngt oss mycket för att ge en bra service och att det ska vara enkelt att bli av med sitt skräp på ett korrekt sätt enligt något av följande alternativ:

En gång i månaden görs hämtning vid bostaden enligt följande information: http://www.savsjo.se/Grovsopor

Vi gör också en helt ny satsning med miniåtervinningscentraler som ställs ut i tätorterna mer information finns på denna länk: www.njudung.se/Mobilavc

Du kan förstås också alltid besöka den fina återvinningsanläggningen i Flishult enligt information på denna länk: www.vetabvetlanda.se/flishult

Tacksam för att du sköter ditt avfall på schysst sätt!