fredag 21 oktober 2016

I'm only human after all

En skärmdump från Youtubeklippet på länken i texten
Lyssnar till direktsänd svensk radio nästan bara när jag är ute och åker bil. Har nått den åldern så valet ofta blir P1. I en av dagens bilresor råkade jag dock hamna på P4 mitt i programmet Flipp eller Flopp.  Hörde bara en av låtarna och det var för mig den helt okända artisten Rag'n'Bone Man som sjöng låten Human.

Blev knockad av otroligt driv, härligt sväng, en låt som var en skön blandning av blus, soul och gospel. Sången sjöngs med otrolig inlevelse av en rå men go röst.

Men det vara inte bara musiken. Texten ”I'm only human after all, I do what I can, I'm just a man, Don't put the blame on me” berörde också. Hittade en intervju på internet där Rag'n'Bone Man beskriver att sångtexten föddes utifrån hur han upplever alla de förväntningar som människor ställer på honom. Förväntningar som artister möter men också många andra. Upplevda krav som kan leda till utbrändhet och att man inte orkar.

Har ikväll googlat fram att Rag'n'Bone Man egentligen heter Rory Graham och är en sångare och låtskrivare från Uckfield, nära Brighton. Låten Human är hans första singel och den lanserades alldeles nyligen. Du kan hitta låten och artisten på Spotify men finns också en fin avskalad akustisk version med bara gitarr och ett piano hemma i hans trädgårdshus som du kan se på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=WQhvBgJrVts
Såg på turnéschemat att han kommer till Stockholm i december och blir nästan sugen på att åka dit. Hur som helst, låten har ett budskap till oss alla som ibland känner höga krav och förväntningar, "I'm only human after all......."