söndag 16 oktober 2016

Ge för Livet, rätt sätt hjälpa Romer

Marianne Sandberg från SAM-hjälp var på söndagen i Stockaryd för att berätta om det hjälparbete som görs i Östeuropa för att förbättra romernas situation i deras hemländer. Hon berättade med stor inlevelse och visade bilder från egna besök bland dessa människor som är bland de mest utsatta i hela världen. SAM-hjälp inriktar sitt arbete på att ge romska barn möjlighet att gå i skolan. Hjälparbetet finansierar lärare, skolmat, skrivmaterial. Eftersom romer alltid varit illa sedda är ett viktigt syfte med skolprojektet att skapa ökat självförtroende bland barnen.

SAM-hjälp är en organisation med bas i vårt län och som har hög trovärdighet. Med säkerhet vet vi att varje gåva kommer fram och används på bästa sätt. Söndagens insamlingen i Stockaryd inbringade hela 25.000 kronor! vill du också vara med?
Sätt då in din gåva på plusgiro eller swish enligt bilden ovan.  Märk din insättning med "Ge för livet P0426". Att ge en gåva till SAM-hjälp är betydligt mer långsiktigt värdefullt än att ge pengar till romska tiggare!