måndag 24 oktober 2016

Elteknik,hockeymasker och mjölkbönder

Den alltid lika trevliga, positiva och drivande riksdagsledamoten Magnus Oscarsson har idag varit i Sävsjö kommun! Vi har varit på tre mycket givande och intressanta företagsbesök. Först var vi på Elteknik och konstruktion i Stockaryd som tillverkar avancerade elcentraler till Sverige och i viss mån även till andra nordiska länder. Ett företag som har en mycket fin utveckling och ägs av bröderna Ingemar och Jan-Olov Yngvesson. Intressant är att av företagets anställda har en stor del utländsk bakgrund och det kräver särskilda insatser i introduktion och inlärning. Men denna grupp anställda står i dag för en viktig del i företagets tillgång på arbetskraft.

Vi besökte Daveart som flyttat sin produktion av specialdesignade och konstnärligt målade hockeyhjälmar till Norra Ljunga. Är imponerande att det här från den Småländska landsbygden går att serva hela SHL och ungefär halva NHL med unika hockeyhjälmar!

Dagens företagsbesök avslutades med besök på Ljunga Lantbruk, Norra Ljunga, där det finns en stor mjölkproduktion och skogsbruk. Gården drivs av Magnus Andersson, Gunilla och Jan-Gunnar Andersson med familj. Magnus Oscarsson har engagerat sig hårt i landsbygdsfrågor och särskilt gått i bräschen för mjölkbönder. Blev därför ett mycket intressant besök och bra samtal om vad som behöver göras för att det åter ska bli attraktivt att vara bonde och framförallt mjölkproducent i Sverige.