fredag 16 september 2016

Ser fram emot samarbete med ny kollega

Har fått en ny kollega i grannkommun. Det är Gert Jonsson som sedan månadsskiftet har axlat rollen som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Vaggeryds kommun.

För oss som mindre kommun är samarbete viktigt och i synnerhet med de kommuner som ligger närmast. Det samarbete vi har inom Höglandets kommunalförbund är bra och ger oss fördelar, kanske just nu allra främst inom dataområdet. Det fördjupade samarbetet med Vetlanda inom renhållning, energi och allra senast inom VA-området är positivt och gynnar både Sävsjö och Vetlanda kommuner. Tyvärr har det varit betydligt svårare att få till samarbeten med GGVV-komunerna (Gnosjö-Gislaved-Värnamo Vaggeryd) även om flera försök och projekt gjorts genom åren.

Känns som ett nytt positivt läge med rekryteringen av Gert Jonsson som kommunalråd i Vaggeryds kommun. Han är en person som är känd för att vara positiv, framåt och samarbetsvillig, dessutom bosatt precis i gränslandet mellan våra kommuner, bara några kilometer från Vrigstad. Vi har redan samtalat en del om vikten av satsningar på Riksväg 30 och lämnat en gemensam skrivelse till Trafikverket tillsammans med Bo Frank i Växjö. Ser fram emot samtal om utvecklat samarbete och önskar Gert lycka till i sitt nya uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun!