torsdag 22 september 2016

Magdans aktivitet för ett harmoniskt samhälle

Många kom till Stockarydskällaren för att få
information om den nya kulturföreningen
Tillsammans med Samhällsföreningens ordförande i Stockaryd, Heidi Holmberg, var jag ikväll på uppstarten av Ideell Kulturförening i Sävsjö kommun. Visionen med den nya föreningen är att genom olika kulturaktiviteter bidra till ett välfungerande, harmoniskt samhälle där invandrare såväl som svenskar samarbetar och har roligt ihop. Föreningen ska bidra till gemenskap och kommer som en del i detta ordna en rad kurser i allt från magdans till schack. Invigningen av den nya föreningen var i lokalen "Stockaryds källaren" där alla bjöds på blåbärstårta och kaffe. Min roll var att visa kommunens uppskattning för detta nya initiativ och som representant för kommunen önska den nya föreningen lycka till.

Tidigare i dag har vi haft besök av vår landshövding Anneli Wirten som kom tillsammans med en rad medarbetare från Länsstyrelsen och Migrationsverket.  Mötet var ordnat för att samtala om samarbete mellan kommunen och staten när det gäller flyktingmottagande. Ett positivt möte där det visades stor förståelse och uppskattning för det arbete som vi gör i Sävsjö kommun med flyktingmottagande.
Nina Lindgren, Anneli Wirten och
Emlia Svenningsson

Vi har idag också haft Välfärdsråd. På agendan var samtal och information om etik på nätet. Vi fick del av de mest vidriga exempel på vad våra unga utsätts för i olika spel och sociala nätverk. Viktigt vara medveten, hålla ögon och öron öppna för vad unga gör på internet. Har på Välfärdsrådet också fått del av ett positivt exempel från Värnamo Hälsocenter. De har visat hur man kan samarbeta mellan region och kommun inom friskvård, hälsa samt genom fysisk aktivitet på recept. Något vi kommer jobba vidare för att förverkliga också i Sävsjö kommun.

Den skrivelse som jag i egenskap av ordförande i Välfärdsrådet skickat in till Region Jönköpings län med nominering av Vrigstad samhälle till Folkhälsopriset 2016 vann Välfärdsrådets gillande och godkändes enhälligt.