tisdag 27 september 2016

Idel positiva budskap om företagande

Svenskt Näringsliv bjöd på smarriga
 mackor från Ljunga park när de
presenterade den fina utvecklingen
 av kommunens 
företagsklimat!
Det var idel positiva budskap på företagarveckans andra dag! Först ut var ett företagsbesök på Orwak. Intressant att få del av hur företaget utvecklas och idag är världsledande inom sitt område. Med visionen "Turning waste into value" fortsätter arbetet för att erbjuda kvalitativa produkter inom sortering och komprimering av avfall.

Anna Gillek Regionchef för Svensk Näringsliv redovisade den årliga undersökningen av företagsklimatet. I undersökningen har företagare och politiker i Sävsjö kommun svarat på frågor om hur man tycker att tele- och it-nät är, hur attityden från tjänstemän och politiker från kommunen är gentemot företagen med mera. Inom nästan alla områden har Sävsjö kommun förbättrats och i det viktiga sammanfattande omdömet så ger företagen Sävsjö kommun plats 74, vilket är hela 48 platser bättre än föregående år. Riktigt roligt med den positiva utvecklingen av Sävsjö kommuns företagsklimat!

Dagen avslutades med Café på Kulturhuset samt en trevlig föreläsning av Olof Röhlander. "Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda" var temat för hans framförande inför den helt fullsatta lokalen i Kulturhuset. Olof förmedla ett angeläget budskap med mycket humor och utgångspunkt från personliga erfarenheter. Ännu en riktigt bra dag i företagarveckan! Har du möjlighet så häng med i morgon onsdag på företagsbesök på Rörviks hus klockan 14.00.
Olof Röhlander in action, Anna Gillek Dahlström presenterar företagsklimat och
företagsbesök på Orwak