torsdag 29 september 2016

Företagarveckan en succé som ger mersmak

I inbjudan till dagens rundvandring och information om Stockarydsterminalen så uppmanades alla att tänka på att "Utomhusaktiviteten kräver kläder efter väder".  Uppmaningen kunde inte varit mer rätt för det verkligen ösregnade under rundvandringen. Men regnet till trots kom en tapper skara av intresserade besökare som hade många frågor till platschefen Per-Henrik Evebring. De fick med sig både statistik, historia, nuläge och framtidsutsikter. Från terminalen har körts 3600 tåg som har dragit 720000 vagnar med 4 miljoner kubikmeter last. Stockarydsterminalen är av betydelse för SJ som använder denna som en av 2 vändplatser för X2000 tåg mellan Malmö och Stockholm. Per-Henrik berättade om terminalens stora betydelse, för samhället, kommunen, regionen och de olika planer som finns för framtiden.

Det var också stort intresse att se Johan Sjöbergs stora utställning av designmöbler tillverkade mellan 1900-1999 i Småland. Johan Sjöberg visade och berättade engagerat om utställningens möbler. Som den ambassadör han är för ostkakans vänner så bjöds alla på ostkaka och kaffe. Dessutom fick alla med sig hem ett exemplar av boken "Svenska Designmöbler Made in Småland".

Hela företagarveckan avslutades på Tallbacken i Stockaryd med att LRF grillade korv från Stensåkra Chark och det blev information om landsbygdsprogrammets olika stödmöjligheter. Medverkade gjorde Helena Liljegren och Jennie Bengtsson från Länsstyrelsen i Jönköpings län. En bra information där det stora antalet besökare visade på stort intresse för att bygga, satsa, utveckla verksamheter på landsbygd och tätorter i vår kommun!

Nu är företagarveckan slut. En välordnat program med stor variation och många besökare. Mycket bra att aktiviteter förlagts till alla större tätorter, Sävsjö, Vrigstad, Rörvik och Stockaryd. Tack Helena Gill, Johanna Friman, Emma Holmstedt och Kristin Nilsdotter-Isaksson för allt arbete ni lagt ner. En succé som ger mersmak!