tisdag 6 september 2016

Efterlängtad etablering av självtvätt

Anders Lundgren en av kommunens
duktiga entreprenörer
Nu är också kommunstyrelsen igång efter sommaruppehållet!

Beslutades idag att förskolan i Rörvik ska få fler förskoleplatser genom att en modul kommer köpas in och dockas till befintliga lokaler. I Stockaryd ska en liknande modul upphandlas, allt enligt beslut i kommunstyrelsen idag.

På agendan var också att försälja tomt för byggnation av självtvättsanläggning för fordon. Tre mycket bra förslag har inkommit till kommunen. Kommunstyrelsen valde efter ingående prövning och jämförelse att anta det förslag som kommit från ”Anders på Gulf”. Detta förslag från (Anders Lundgren) innebär att det inom kort kommer påbörjas en byggnation av en anläggning med 4 platser och 3,5 meters frihöjd. Anläggningen får också utrustning för eftervård. Det som var avgörande för valet av anbud var att detta bedöms ge bäst service för medborgarna genom sin möjliga koppling till befintlig bensinmack/servicebutik med generösa öppettider. Känns mycket bra för oss bilägare och förstås framförallt för miljön att vi äntligen får en etablering av en fullvärdig självtvättsanläggning!


Det diskuterades ett förslag från Trafikverket om att sänka hastigheten på RV 30 (Jönköping-Växjö) till 80 km/h.  En ny plan för polis och trygghetsfrågor har arbetats fram. Det beslutades idag att denna ska föras upp till fullmäktige för information och debatt.

Fler bostäder är i Sävsjö kommun en högt prioriterad fråga! I dag togs flera beslut för ökad byggnation, exempelvis föreslås att ett lokalt byggföretag ska köpa kvarvarande tomter på Tällevadsområdet för byggnation av sex villor. Det beslutades också att en exploatering av det nya området med tomter som kallas Eksjöhovgårdsängen ska tidigareläggas för att möta den efterfrågan som finns just nu.

Läs på följande länk om ett besök vi gjorde hos Anders Lundgren för något år sedan: http://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/besok-gulf/