onsdag 7 september 2016

Nu möjligt söka pengar från Klimatklivet!

Emelie Emanuelsson från Energikontor Norra Småland informerar
Årets klimatvecka är nu i gång och det arrangeras dagligen en rad olika aktiviteter. Har för min del idag varit på Myresjöhus kontor för en information och ”workshop” om ett lokalt och regionalt klimatinvesteringsstöd som kallas Klimatklivet. Målgruppen idag var företag, organisationer, kommuner i vår del av länet. Trevligt att informationen var förlagd till ett av våra viktiga husföretag. Bra att det var mycket kunniga medverkande från Kommunalenergirådgivning, Energikontoret, och Länsstyrelsen. Även Naturvårdsverket höll ett bra föredrag via länk direkt från Stockholm.


Som du som bloggläsare uppmärksammat har jag de senaste veckorna argumenterat för att Region Jönköpingslän ska ta ställning för satsning på biogas i synnerhet inom länstrafiken. På dagens information redovisade självaste naturvårdsverket att satsningar på biogas är det som ger tillbaka mest miljönytta! Hoppas våra regionpolitiker med  Rune Backlund i spetsen tar till sig av detta faktum!

Har du något bra förslag för minskning av utsläppen av koldioxid? Du kanske också kan söka pengar från klimatklivet! Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida på följande länk:
www.naturvardsverket.se/klimatklivet
Du kan också höra av dig till mig så ska jag se till att du får kontakt med någon som kan ge dig bra råd om hur du kan komma igång med en ansökan!