tisdag 23 augusti 2016

Biogas, poliser, 90 km/h och stor satsning på villor

Nybyggda Tällevadsvillor och tomterna där fler hus ska byggas
Idag hade kommunstyrelsens utskott sitt första sammaträde efter sommaruppehållet. Det diskuterades ett förslag från Trafikverket om att sänka hastigheten på RV 30 (Jönköping-Växjö) till 80 km/h. Det beslutades att lämna in ett remissyttrande där Trafikverket uppmanas att vidta åtgärder på vägen som gör den säker. Det ska också ordnas en överläggning med Trafikverkets ledning, allt med syfte att ingen hastighetssänkning ska behöva genomföras.


En ny plan för polis och trygghetsfrågor har arbetats fram och ska nu föras upp till fullmäktige för information och debatt.

Fler bostäder i Sävsjö kommun  ska vara en högt prioriterad fråga när nya utvecklingsstrategin ska genomföras. Positiv del i satsningen på bostäder var att det idag togs flera beslut för ökad byggnation, exempelvis föreslås att ett lokalt byggföretag ska köpa kvarvarande tomter på Tällevadsområdet för byggnation av sex villor. Det ska också redan i höst påbörjas en exploatering av det nya området med tomter som kallas Eksjöhovgårdsängen.

Ett remissyttrande beslutades angående Region Jönköpings läns förslag till ”Program för hållbar utveckling”. I yttrandet påpekas vikten av att regionen prioriterar användning av biogas som fordonsbränsle, framförallt i länstrafikens fordon.