måndag 18 juli 2016

Varje vecka fantastisk ny bukett från Sävsjö Trädgård

En av våra trevliga medarbetare på parkförvaltningen sätter
in veckans nya blomsterbukett
Är roligt att komma till jobbet varje måndag och se den nya buketten med fräscha blommor i kommunalhusets entré! Det är våra duktiga medarbetare på parkförvaltningen som plockar ett urval vackra blommor från våra planteringar och sätter in på bordet vid informationsdisken. De vill att alla som besöker kommunalhuset ska få en glimt av vårt fina Sävsjös Trädgård!

Vi är i vår kommun stolta över att Sävsjös trädgård blivit ett välkänt begrepp i hela Sverige. Detta helt beror på mycket engagerat arbete från medarbetarna på parkförvaltningen.

Storheten i planteringarna inom kommunen bygger på träd, buskar men framförallt perenner i Sävsjö Stad och kommunens övriga tätorter Vrigstad, Stockaryd, Rörvik. De fina planeringarna och parkerna är mycket uppskattade, allra främst av oss som bor i Sävsjö kommun, men också av många besökare som reser till vår kommun, just för att besöka Sävsjös trädgård.

Kan vara bra att veta om att vår viktiga parkverksamhet ansvarar för ungefär 25 lekplatser, 42 hektar grönytor, 9 hektar planteringar och 117 hektar naturmark. Dessutom sätts varje år ut cirka 120 blomurnor. Allt för att kommunen ska leva upp till devisen Sävsjös Trädgård.

Är du i Sävsjö i sommar? Kom in och beskåda de vackra blommorna i kommunalhusets entré du också!