torsdag 7 juli 2016

Sorglig dag med många tankar och samtal

Christian Winkler och jag har idag
haft nära kontakt.
Dagen började i dag med ett tidigt samtal från polischef Christian Winkler. Anledningen var att det under natten hittats en man avliden i sin bil mitt i centrala Sävsjö. En förundersökning om mord alternativt dråp hade inletts och det fanns många oklara omständigheter. Hela mediasverige har idag rapporterat om denna dramatiska händelse i Sävsjö och överallt har männikor i vår kommun samtalat, undrat och varit sorgsna över det som hänt.

Under dagen har det pågått ett intensivt polisarbete med tekniska undersökningar, dörrknackningar och förhör.

En sådan här dag uppskattar jag det fina samarbete som finns mellan polisen och Sävsjö kommun. Bra att vi kan ha en god dialog för att bedöma vilka insatser som är bäst också från kommunen sida. Viktigt också att vi av polisen får direkt och korrekt information för att kunna möta spekulationer som förstås uppstår.

Bakom allt detta finns hårt drabbade människor i vår kommun som gastkramas av sorg och svåra frågor. Känner för alla de anhöriga som drabbats och ber en bön om att de mitt i all vånda ska kunna hitta tröst. Hoppas innerligt att det ska finnas männikor i deras närhet som visar dem omtanke och värme.