lördag 2 juli 2016

Eldsjälar ska uppmuntras och ges utrymme

Hans Ihrestål presenterade planerna på integrationsprojekt
Radio, tidningar och Sävsjöappen skriver idag om att Sävsjö Celebration har fått ett integrationsprojekt beviljat av oss i kommunstyrelsens utskott. Vår bedömning är att detta kan bli ett bra projekt som skapar en rad samarbeten och mötesplatser där nyanlända flyktingar engageras. Det blir ett café i lokalen vid Sävsjö torg. Det ska bli rådgivning och skapas en rad nätverk. Framförallt kommer många nysvenskar att engageras i arbetet med den stora festivalen i slutet av augusti.

Med den nystart av arbetet med festivalen som gjordes vid nyår skapades en ny stadigare organisation. Det bildades ett bolag kallat Sävsjö Future och en rad företagare engagerades. De besökte kommunstyrelsens utskott i januari och redan då presenterades idéer om en rad projekt, bland annat inom integrationsområdet.

Det är nu tredje året i rad som festivalen Sävsjö Celebration kommer ordnas. Det har varit fantastiska arrangemang men ekonomin har inte gått ihop och det har skapat osäkerhet om fortsättningen. Är så roligt att det trots motgångar och motstånd finns engagerade personer som envist fortsätter jobba med en obändig tro på att det är möjligt att lyckas. När landshövdingen Minoo Akhtarzand var här för några år sedan utnämnde hon Sävsjö till "Eldsjälarnas kommun". Det är en träffsäker beskrivning av all kreativitet som finns i vår kommun och som nu manifesteras av gänget som jobbar med Sävsjö Celebration. Viktigt att vi som politiker ger eldsjälar uppmuntran, utrymme och ibland ordnar lite medfinansiering, då skapas utveckling och framtidstro i hela vår kommun!


"Det största bekymret för varje organisation bör vara när dess mest passionerade ledare blir tysta"