fredag 15 juli 2016

Bedrövad över ondska i det stora och det lilla

Blir djupt bedrövad över all ondska som jag under dagen fått ta del av i nyhetsrapporteringen från ännu ett bestialiskt terrordåd i Frankrike. På nytt påminns vi om hur skör tryggheten är. Saknar ord och kan inte förstå hur någon kan utföra en så grym handling mot oskyldiga människor, familjer och små barn.

Befinner mig just nu på en campingplats i södra Småland och har under morgonen bevittnat en pappa som beter sig fruktansvärt illa mot sina små barn. Blir så starkt berörd när jag ser de ledsna, rädda ögonen hos barnen. Ofattbart hur man kan behandla sina barn så kränkande och fult.

Det elände som man själv möter kryper innanför skinnet och det känns så viktigt att också agera. Har samtalat med vår husvagnsgranne om situationen och pappan har anmälts till kommunens socialförvaltning.Hoppas de vidtar omedelbara åtgärder!

Det är hemskt att det både i det lilla och i det stora finns så mycket lidande. Tänker och ber för de stackars utsatta barnen jag mötte idag. Ber för alla offren, deras familjer och anhöriga som drabbats av den besinningslösa ondskan i Nice. Ber att vi inte ska gripas av hat utan fyllas av än mer energi för att visa kärlek och stå upp för goda värderingar.