lördag 25 juni 2016

Nyhem en vital 100 årsjubilar

Det var alldeles fullsatt i stora Nyhemshallen
 Femtusen personer var på plats när Pingsrörelsens stora konferens, Nyhemsveckan, idag firade sitt 100 årsjubileum. Ett imponerande arrangemang som bygger på 900 frivilligarbetare och helt finansieras av frivilliga gåvor. Vid dagens jubileumsgudtjänst medverkade många kända artister inom kristen sång- och musik som exempelvis Evelina Gard, Ida Möller, Johanna Bjurenstedt, Josefina Gniste, Lena Maria Klingvall, Mikael Järlestrand, Niklas Hallman, Ricard Hulteke, Roland Utbult, Samuel Matéga och Urban Ringbäck.

Tema för konferensen är  Kärlek och i jubileumsgudstjänsten var det nya pingstföreståndaren Daniel Alm som med en inspirerad predikan talade om kärleken till alla människor. Daniel talade om vikten av en rörelse som står för barmhärtighet, som är livfull och betjänar samhället.

Har för min del roliga minnen ända från när jag som riktigt liten var på Nyhemsveckan med mamma och pappa. Roligt att se hur denna stora konferens utvecklats och växt år efter år. Nyhemsveckan är en vital 100-åring med potential också för framtiden!