torsdag 23 juni 2016

Bil brakade rakt in i kommunhus

På bilden kan man se hur hela väggen har böjts
Ett stort hantverkarfordon brakade idag rakt in i kommunens gruppbostad på Odengatan i Sävsjö. Hela tegelväggen böjdes och på innersidan förstördes en köksvägg i lägenhet för en funktionshindrad person. Polis, räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats och kunde tacksamt konstatera att inga allvarliga personskador uppstått.

Enligt trovärdiga källor ska bilföraren kommit upp för Godtemplargatan, och genom egen klantighet lyckats köra över Odengatan upp på högertrottoren och gjorde sedan tvärsväng tillbaka över båda körbanorna och trottaoren på andra sidan innan den stoppade mot husväggen. Inget annat än en änglavakt att ingen blev påkörd eller skadad! Kommunens fastighetspersonal bedömer skadorna som kostsamma att repara eftersom hela väggen är böjd och flyttad ur sitt läge. En kostnad som torde drabba bilförarens försäkringsbolag men det är "världsligt". Viktigast är att ingen blev skadad!


Den påkörda fastigheten ligger bara några tiotal meter från mitt jobbfönster.  Verkar som vad som helst kan hända runt kommunalhuset! För bara några månader sedan var det fullt med blåljus på samma plats och det kan du läsa om på denna länk: www.savsjo.knivslagsmal.html