tisdag 25 augusti 2015

Storsatsning i på trähus i Sävsjö

Har idag kommit ett glädjande besked från Sävsjö Trähus ägare, LindholmsGruppen, om att de kommer att investera mångmiljonbelopp i produktionsanläggningen i Sävsjö under de kommande åren. Avsikten är att satsa på industriellt byggande och volymhus. Det innebär att i Sävsjö kommer produceras bland annat parhus, rad- och kedjehus. Det är riktigt positivt att en så stabil och familjeknuten koncern som LindholmsGruppen med starka varumärken som anrika Eksjö trähus satsar i vår kommun.  Starka företag som satsar på utveckling och expansion är en grund för hela samhällsbygget! Satsningen visar att det finns nya marknader och produkter för industriellt byggande och visar att det finns en framtid för svensk trähustillverkning. Önskar företaget all lycka i sin satsning!
Läs hela meddelandet här:


Sävsjö Trähus ägare storsatsar i Sävsjö
LindholmsGruppen, som bland annat äger Eksjöhus och Sävsjö Trähus, kommer att investera mångmiljonbelopp i produktionsanläggningen i Sävsjö under de kommande åren.
– Vi har för avsikt att öka det industriella byggandet i koncernen och kommer därför att ställa om
produktionen från styckehus till så kallade volymhus som bland annat kan användas för att bygga parhus, rad- och kedjehus, säger Oskar Lindholm, vd för Sävsjö Trähus.
Av det totala bostadsbyggandet har byggandet av styckehus minskat i förhållande till flerfamiljshus. Det behövs fler bostäder på mindre ytor vilket ställer större krav på effektiva byggprocesser och moderna konstruktioner. Det råder även en brist på byggentreprenörer som kan bygga hus på plats. Detta tillsammans med en vikande orderingång för Sävsjö Trähus gör att LindholmsGruppen nu successivt byter inriktning på husfabriken i Sävsjö.
– Vi vill skapa en modern husfabrik i Sävsjö som är anpassad för dagens och framtidens bostadsmarknad. Därför satsar vi på volymtillverkning vilket innebär att man färdigställer mycket mer i fabriken, får en kortare byggtid på plats och kan bygga både radhus, kedjehus och på sikt även lägenheter, säger Oskar Lindholm.
– För att kunna göra detta krävs stora investeringar som självklart förutsätter att många pusselbitar faller på plats. Det finns en gedigen kunskap och erfarenhet på Sävsjö Trähus som vi vill ta vara på och som kommer att vara viktig i det fortsatta förändringsarbetet, förklarar Oskar Lindholm.
Under omställningstiden kommer sävsjöfabriken först och främst tillverka och leverera de Sävsjö Trähus som är beställda. Under tiden som de planerade investeringarna genomförs kommer fabriken också att producera Eksjöhus.
– Eksjöhus har haft en mycket bra orderingång och vi ser ingen avmattning. Så någon brist på arbete kommer det inte att vara i sävsjöfabriken. Varumärket Sävsjö Trähus läggs dock vilande, säger Oskar Lindholm.
Personalen på Sävsjö Trähus och Eksjöhus informerades på måndagen.


Om LindholmsGruppen
LindholmsGruppen AB är ett familjeföretag i fjärde generationen som äger och driver Eksjöhus, Eksjö Industri och Sävsjö Trähus. Eksjöhus grundades 1944 och är ett av Sveriges äldsta husföretag. Eksjö Industri är ett sågverk som verkat inom branschen sedan 1941. Sävsjö Trähus bildades 1968 och ingår sedan årsskiftet 2014/2015 i LindholmsGruppen. LindholmsGruppen hette tidigare Eksjöhus Industrier AB.