tisdag 21 juli 2015

Korkad ledare i Smålands Dagblad

Smålands Dagblad med den anonyma osammanhängande
smörjan i dagens "Oberoende liberala ledare"
Sällan har jag blivit så upprörd som när jag idag slog upp morgonblaskan och läste den liberala ledaren. Den fegt anonyma skribenten slår fast att det är inget speciellt eller värdefullt med tidigt mänskligt liv. Det kan jämföras med att "även flugor har hjärtan och bläckfiskar har fem" Hu jag ryser. Detta visar på en inställning som i förlängningen öppnar för dödshjälp, att bejaka bortval av oönskade barn, försäljning av döda fosters organ med mera. Detta var synnerligen korkat! För mig är det självklart att varje människa har ett unikt och okränkbart värde. Ett liv som uppstår i befruktningsögonblicket , ett liv som ska behandlas med vördnad och respekt. Ibland är också en abort enda utvägen och då måste det vara mamman som bestämmer om detta ska ske. Alltid ska ges samtal, visas respekt och ges stort stöd. Denne liberale ledarskribent har förstås rätt att tycka vad han vill men  tidningens ägare borde se till att det publiceras ett tillrättaläggande. För det borde vara självklart, också för Småland Dagblad, att man inte kan jämställa att avsluta ett mänskligt liv med att slå ihjäl en fluga!

I ledaren anklagas felaktigt  arbetet inom kvinnoklinikerna inom Stockholms läns landsting. Korrekt bild lyfts fram i Dagens samhälles artikel som du hittar på foljande länk:
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/alliansen-medicinska-aborter-saekrare-foer-kvinnor-15163

Kristdemokraterna anklagas felaktigt för att "Straffa de ofrivilligt gravida" för att "Kringgått demokratiskt beslutade lagar".  Så tröttsamt och tråkigt med detta liberala försök att stämpla kristdemokrater på fult sätt.

Här kan du läsa ledaren i Småland Dagblad 21/7 2015: