onsdag 5 november 2014

Sävebo bygger nya lägenheter, Kommun ordnar marken

Kommunstyrelsen har idag beslutat om att överlåta attraktiv central tomtmark i Sävsjö stad till Sävebo. Detta för att bostadsbolaget ska ges möjlighet att bygga efterfrågade lägenheter. Idag är det brist på attraktiva hyreslägenheter i kommunen och därför har bolaget tagit fram ett förslag om byggnation av 3 huskroppar med vardera 9 lägenheter vid Torkån mitt i centrum av Sävsjö. Med dagens KS-beslut om marköverlåtelse kan planeringen för byggnation fortsätta.
Fler och nya bostäder är på agendan nästan varje gång kommunstyrelsen sammanträder och denna gång fanns med detaljplaner för mer bostäder vid Vallsjön och option till lokalt byggföretag för byggnation av 4:a villor i Vrigstad.

Kommunstyrelsen beslutade också om budget för 2015. En stor satsning på förskolor görs med den utökning av lokaler som snart kommer på Vallsjöskolan och med dagens beslut om att dra igång arbetet med nya avdelningar på Spångens förskola. Det blir mer pengar till personal på Göransgårdens äldreboende och det blir mer till pensionärsaktiviteter. Investeringarna är omfattande och det kan noteras att det nu kommer byggas en konstgräsplan för fotboll. I budget är det som vanligt också ett stort fokus på landsbygdsfrågor.