tisdag 21 januari 2014

Lokaltidning viktig för demokrati i sin uppgift att granska och informera

En mycket engagerad diskussion om lokaltidningen nu och i framtiden var en punkterna
på dagens möte med kommunstyrelsens utskott i Sävsjö. Inbjudna var VD för Hallpressen, Christina Björklund, och ansvarig utgivare för lokaltidningarna på Höglandet, Johan Hedberg. Extra krydda till samtalet var gårdagens dystra besked om uppsägning av 80 personer och den aviserade omläggningen av tidningen. Konstaterades att lokaltidningen har en mycket viktig funktion för demokratin i sin uppgift att informera och granska.

 Framfördes tydligt önskemål om att bibehålla bemanningen på lokalredaktionen i Sävsjö, mer material från fler grannkommuner och en utökad insändarsida. Fördes också fram som förslag att skapa en digital länstidning.   En bra diskussion, nu återstår att se om framförda förslag och önskemål får gehör.

Ett besök gjordes på det särskilda boendet för äldre som kallas ”Högliden”. Detta en del i den process som nu pågår för att fortsatt utveckla kommunens service till kommunens äldre. I övrigt på agendan var förstås allt det som händer runt vårt jubileumsår men också en rad bidragsansökningar, fastighetsförändringar och ägardirektiv.